NA24.no

Færre konkurser i 2005

Sist oppdatert:
I løpet av året har det vært 24 prosent færre konkurser sammenliknet med 2004.

Rundt 3.000 norske bedrifter gikk konkurs i 2005, en nedgang på 900 sammenliknet med året før. Det viser beregninger fra CreditInform.

- Det er ingen tvil om at 2005 vil gå inn i historien som et godt år for norsk næringsliv. Det etableres rekordmange bedrifter, og relativt få faller fra, sier administrerende direktør Rolf Vikre i kredittselskapet i en pressemelding.

Industri samt bygg- og anleggsbransjen har hatt rundt 30 prosent færre konkurser, mens transportnæringen og finanssektoren har hatt en nedgang på cirka 40 prosent.

Innen varehandel er nedgangen i konkurser på 15 prosent i 2005, mens den for hotell- og restaurantnæringen endte landsgjennomsnittet på 24 prosent.

Alle landets fylker har hatt en nedgang i antall konkurser, men mest positiv utvikling har det vært i Telemark. Her var nedgangen i konkurser på 39 prosent, fulgt av Rogaland og Sør-Trøndelag som begge hadde en nedgang på 37 prosent.

Den svakeste utviklingen var det i Troms, med fire prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere