NA24.no

Færre lag vil øke fotballinntektene med 150 millioner

ENDRINGER: Torsdag 6. november la Norsk Toppfotball frem tre endringsforslag for Tippeligaen.
ENDRINGER: Torsdag 6. november la Norsk Toppfotball frem tre endringsforslag for Tippeligaen. Foto: Marit Hommedal (NTB Scanpix)
Ved å endre ligastrukturen vil norske fotballinntekter øke med 150 millioner kroner, mener nederlandske Hypercube.

I analysen om det norske seriesystemet utført av Nederlandske Hypercube, kommer det frem at inntektene vil øke med 150 millioner kroner årlig dersom forslagene i rapporten følges opp. Det skriver Finansavisen tirsdag.

Rapporten foreslår ¨redusere antall lag i tippeligaen fra dagens 16, til 14 eller 12. Det skal legges inn sluttspill om pallplassene og om nedrykksplassen. Målet er å skape flere kamper av betydning, og unngå at mange kamper på høsten spilles uten betydning og interesse.

Større inntekter, flere tilskuere og bedre sportslige prestasjoner spås som utfallet. Med relativt enkle grep mener Hypercube og Norsk Toppfotball at de skal klare å snu den negative utviklingen i norsk fotball. Ved å endre ligastrukturen skal inntektene økes med 150 millioner kroner, Norge skal klatre mellom fem og ti plasser på UEFA-rankingen for klubblag, TV-seerne skal øke med mellom 8 og 10 prosent, samtidig som tilskuertallet skal øke med mellom 5 og 20 prosent.

Norge har den 13. største fotballøkonomien i Europa, større enn både Sverige og Danmark, men målt i sportslige resultater ligger vi på en skuffende 26. plass. På sikt bør de sportslige resultatene kunne bli betraktelig bedre. Målet er å komme blant de topp 12 nasjonene innen 2022.

– En sterk økonomi er et godt utgangspunkt, sier Pieter Nieuwenhuis i nederlandske Hypercube, ifølge Finansavisen.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere