NA24.no

Færre ledige i februar

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Ledigheten gikk ned med 1000 personer i februar, justert for normale sesongvariasjoner.

- For tredje måned på rad ser vi at ledigheten faller. Yrkesgrupper som hadde størst økning i ledigheten under finanskrisen har nå sterkest nedgang. Vi ser nå at bedringen i norsk økonomi har ført til økt etterspørsel etter arbeidskraft, skriver Joakim Lystad arbeids- og velferdsdirektør i NAV, i en melding.

Les også: Ledigheten faller

Totalt sett utgjør nedgangen i antall ledige en nedgang på 2 prosent fra februar i 2010. Antallet helt arbeiddsledige utgjør nå 3,0 prosent av arbeidsstyrken.

Færre nye ledige
Siden i fjor høst har det vært en klar nedgang i antall nye personer som melder seg helt arbeidsledige hos NAV. På ett år har antall ledige som har søkt jobb i mindre enn fire uker gått ned med syv prosent, mens det blir flere som har gått ledig i mer enn ett og et halvt år.

- Mange av de som ble ledige etter finanskrisen har fortsatt problemer med å komme seg i arbeid, skriver Lystad.

Sammenlignet fjoråret er det større etterspørsel etter ingeniører, ikt-medarbeidere, forskjellige bygge- og anleggsyrker og industriyrkene. Her har ledigheten falt med 10 prosent på ett år. Mens etterspørselen etter og kontor -, butikk- og salgspersonell har gått ned. Totalt sett ble det lyst ut omtrent like mange stillinger i februar sammenlignet med samme måned i fjor.

Flere kvinner
Det siste året har ledigheten falt med 7 prosent for menn, derimot har arbeidsledigheten økt med 9 prosent for kvinner. Dette skyldes i stor grad at ledigheten nå faller i mannsdominerte yrker som bygge- og anleggsyrkene og industriarbeid, mens den øker i kvinnedominerte yrker i offentlig sektor.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere