NA24.no

Færre ledige nordmenn

Foto: Meek, Tore (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Og det er bedre enn ventet.

Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) til Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det i mai (gjennomsnitt av april-juni) var 93.000 ledige i Norge. I april var antallet på 95.000 personer.

Fallet på 2.000 betyr at 3,4 prosent av arbeidsstyrken var ledige i mai. På forhånd var det ventet en ledighet på 3,5 prosent.

Sysselsettingen steg med 5.000 personer fra april til mai, og med 2.000 personer fra første til andre kvartal.

For alle nordmenn i alderen 15-74 år var det 2,6 millioner sysselsatte personer, noe som tilsvarer 68,6 prosent av befolkningen.

- Veksten i sysselsettingen er noe lavere enn vi har sett tidligere, Men omslaget er ikke så kraftig som AKU-tallene tidligere har tydet på.Norges Banks AKU-ledighetsanslag for 2013 er 3¾ prosent. I slutten av juni varslet sentralbanken at det er like sannsynlig at renten settes ned med 25 basispunkter som at den blir holdt uendret på neste møte i september. Konjunkturbarometeret tyder på en ganske sideveis utvikling for industrien slik vi har sett en stund. Dagens tall taler isolert sett for uendret rente. Vi holder likevel en knapp på svakere nøkkeltall fremover vil få NB til å kutte, melder DnB Markets.

I mars viste AKU-undersøkelsen til SSB 100.000 ledige i Norge, noe som er det høyeste antallet ledige i Norge siden desember 2005. Da var ledigheten på 3,7 prosent av arbeidsstyrken.

Siden den gang har altså både antallet ledige og ledighetsgraden falt.

Men samtidig har antallet registrerte ledige og personer på ordinære tilak hos NAV steget med 4.000 personer fra februar til mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere