NA24.no

Færre nye jobber i USA

Den amerikanske jobbveksten dabbet av i september, mens tallene for august ble kraftig justert opp.

Det amerikanske arbeidsdepartementet slapp i dag sysselsettingsrapporten for september. Rapporten omhandler alle sektorer utenom landbruk.

NA24 - din næringslivsavis

Statistikken viser at antallet sysselsatte utenfor landbrukssektoren økte med 51.000 i september, mens det var ventet en økning på 125.000 ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg. Tallene for august ble revidert kraftig opp til 188.000 fra 128.000.

Sysselsettingsrapporten viser også en arbeidsledighetsrate for september på 4,6 prosent, noe som var lavere enn de 4,7 prosentene som var ventet Arbeidsledighetsraten holdt seg helt stabilt sammenlignet med hva som ble meldt i august.

Gjennomsnittlig timelønn steg med 0,04 dollar (0,2 prosent) i september, mens forventningene antydet en økning på 0,3 prosent. Forrige sysselsettingsrapport viste at timelønnen steg med 0,1 prosent i august.

Rapporten viser at gjennomsnittlig arbeidsuke holdt seg på 33,8 timer.

Employment report - USA
Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene, og i den rapporten fokuseres det mest på selve sysselsettingen. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere