NA24.no

General Motors GM
General Motors GM Foto: JUSTIN LANE (EPA)

Færre ordre i USA

Sist oppdatert:
Nye svake tall fra industrien.

Fabrikkordrene falt med 0,8 prosent i august. Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet.

NA24 - din næringslivsavis

Det var store sprik i hva økonomene forventet. Estimatene innhentet av Bloomberg viser at konsensus var på en økning i ordrene på 1 prosent, men anslagene varierte fra minus 0,8 fra pluss 1,6 prosent. Ifølge Dow Jones Newswires estimater forventet økonomene et fall på 0,6 prosent.

Hvis transportordrene utelates ville fabrikkordrene økte med 0,4 prosent, mens forsvarsordrene ikke medregnes ville ordrene falt med 0,7 prosent.

Det foreligger også revideringer fra handelsdepartementet. Ordreinngangen av varige goder ble rettet til et fall på 2,6 prosent fra et fall på 2,4 prosent. Julitallene for fabrikkordrene viser en justering opp til 1,4 prosent fra 1,3 prosent som opprinnelig ble meldt.

Durable goods - USA
Dette tallet måler dollarverdien av ordrer for varige goder, definert som varer med en forventet levetid på mer enn tre år.

Tallet blir ansett som en god indikator på kommende aktivitet i industrien, men er utsatt for ganske mye volatilitet og revideringer i etterkant. Spesielt svinger tallene for forsvars- og transportsektoren mye, og mange ser derfor primært på et tall som holder disse utenom.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere