NA24.no

Færre tiggere registrert i sommer

Foto: Thor Benjamin Brekken (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Mener markedet er mettet.

Oslo (NTB): Hjelpeorganisasjonene mener færre romfolk tigger i hovedstaden i år enn tidligere. I Trondheim er opplevelsen den samme.

I Oslo har hjelpeorganisasjonene registrert langt færre tiggere denne sommeren enn på samme tid i fjor, melder NRK.

Hos Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo er det registrert færre nye besøkende fra Romania i juni, 21 i år mot 43 i fjor. Kirkens Bymisjon merker en nedgang i antallet romfolk i byen.

– For at det skal være et poeng å komme hit og tjene penger på gateaktiviteter, må det være noe å tjene. Dette er et marked som blir mettet. Da blir det ikke nok å tjene, og da lar folk være å komme, sier Kari Gran, virksomhetsleder for møtestedet til Kirkens Bymisjon til NRK.

I Trondheim opplever Kirkens Bymisjon den samme tendensen.

– Inntrykket er at det var en betydelig større pågang på forsommeren i fjor. Vi opplever at markedet er selvregulerende, sier seksjonsleder Jon Henrik Gulbrandsen til NTB.

Leif Jarle Theis, som leder bymisjonen i Bergen, mener imidlertid at antallet der er noenlunde det samme som tidligere.

– I Bergen er det mellom 20 og 30 romfolk til enhver tid, noe som er lite, byens størrelse tatt i betraktning. Vi opplever at tallet er stabilt, sier han til NTB. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere