NA24.no

Færre trygdesøkere

Foto: JUSTIN LANE (EPA)
Sist oppdatert:
12.000 færre søkte om ledighetstrygd i USA i forrige uke.

Antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd i USA falt med 12.000 til 545.000 personer i forrige uke. Det opplyser det amerikanske arbeidsdepartementet.

NA24 - din næringslivsavis

Det er noe bedre utvikling enn hva markedet trodde på forhånd, til tross for at tilsvarende tall for uken i forveien ble justert opp til 557.000 fra 550.000

Økonomene forventet at antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd ville ende på 550.000 personer, viser estimater innhentet av Bloomberg.

Tallene viser at snittet de siste fire ukene falt med 8.750 til 563.000 personer.

Antallet søkere til arbeidsledighetstrygd som har vært søkere i mer enn én uke økte med 129.000 til 6.230.000 personer i uken som endte 5.september.

Nyhetsbyrået Dow Jones skriver at ledighetstall som fortsatt er på svært høye nivåer bekrefter den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernankes uttalelser tidligere i uken om at resesjonen i USA mest sannsynlig er over rent teknisk, men at det vil ta tid før arbeidsmarkedet og kredittmarkedet har hentet seg inn igjen etter den verste finanskrisen på flere tiår.

Myndighetenes offisielle arbeidsmarkedsrapport for august viste en ledighetsrate i USA på 9,7 prosent. Det er det høyeste nivået på 26 år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Jobless claims - USA
Dette er ukentlige tall for førstegangssøkere på ledighetstrygd i USA, fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Tallene kommer meget raskt, og har derfor en viss betydning. Men de svinger svært mye og er regnet som en lite pålitelig indikator på arbeidsmarkedet.

Mange analytikere følger derfor heller et fireukers glidende snitt, som fjerner litt av støyen fra tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere