NA24.no

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Først nå kan alle sjekke skatten

Sist oppdatert:
Nå kan også 867.000 kompliserte skatteytere få vite om det blir restskatt eller penger tilbake.

Onsdag morgen la Skatteetaten ut skatteoppgjørene til hele 867.000 skattebetalere. Er du blant disse kan du nå gå sjekke om det blir restskatt eller penger tilbake på skatteetaten.no og/eller altinn.no.

- Av de 867.000 kan 542.000 se frem til 20.020 kroner i tilgodebeløp. 253.000 skattytere får restskatt på gjennomsnittlig 39.160 kroner, mens 72.000 går i null, opplyser kommunikasjonsrådgiver Dag Christian Klevås Rye overfor NA24.

Spredt over flere måneder
Nordmenn flest fikk skatteoppgjøret allerede i juni. Årsaken til at mange har måttet vente fire måneder lenger er at Skatteetaten sparer kompliserte skatteoppgjør til sist.

De som får skatteoppgjøret onsdag er personlig næringsdrivende og deres ektefeller, samt lønnstakerer og pensjonister med kompliserte skatteforhold.

Hyppigere skatteoppgjør
I år var første gang at enkelte skattytere har fått oppgjøret sitt mellom juni og oktober.

– Med dette er vi i ferd med å vri behandlingen av saker over til å være mer løpende, vi er ikke i mål, men ser for oss en skatteetat som jobber mer kontinuerlig med skatteoppgjøret. Det er viktig for oss å gi befolkningen en avregning så raskt som mulig, sier skattedirektør Svein R. Kristensen.

3,9 millioner oppgjør
Til sammen har 3,9 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende betalt skatt og trygdeavgift for over 360 milliarder kroner for inntektsåret 2010.

Disse tallene omfatter alle personlige skattytere, både de som fikk skatteoppgjøret i juni, de som fikk skatteoppgjøret i august og september, og de som får skatteoppgjøret nå. Totalt tre millioner skattytere har fått oppgjøret tidligere, mens altså 867.000 får det nå, sier Kristensen.

Restskatt og tilgodebeløp
Restskatt på under 1000 kroner skal betales innen 9. november. Er beløpet over 1000 kroner, blir restskatten delt i to terminer, og betales 9. november og 14. desember.

Har du penger til gode, får du normalt disse tilsendt i løpet av en til to uker etter at skatteoppgjøret er sendt ut.

Klage på likningen
Fristen for å klage er 30. november. Hovedtall for hver kommune ligger på: www.skatteetaten.no

Her er hovedtallene for skatteoppgjøret for inntektsåret 2010:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere