NA24.no

Første svenske OL-gull på 12 år

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
De svenske langrennsløperne sørget for to etterlengtede gull tirsdag.

Etter 12 års gulltørke spurtet Björn Lind inn til söta brors andre OL-gull på under en time. Han var overlegen mot Tor Arne Hetland på de siste meterne i sprintstafetten.

Tidligere på dagen brøt Anna Dahlberg og Lina Andersson den svenske forbannelsen med gull i samme øvelse. Det forrige svenske gullet i et vinter-OL ble vunnet av ishockeylandslaget på Lillehammer.

Svenskene Tobias Fredriksson og Björn Lind valgte samme taktikk som jentene som tok gull før dem. De overlot til de andre å gjøre grovarbeidet og sparte seg til spurten.

Jens Arne Svartedal prøvde å dra i fra på sin siste etappe og gi Hetland en liten luke, men fikk ikke mer enn tre sekunder til svenskene. Det var ikke nok.

Lind har vært verdens beste sprinter denne sesongen, og beviste det i spurten mot Hetland og russiske Vassilij Rotchev. Russeren måtte gi seg tidlig og tok til takke med bronsemedaljene.

Marit Bjørgen og Ella Gjømle måtte ta til takke med fjerdeplass i kvinnenes renn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere