NA24.no

Fruktpreget nedtur

Investorene ble først positive av jobbtall og sendte børsene opp. Men så tok svakhetstegn i it-sektoren over og sendte dem rett ned igjen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Svak guiding fra Merck gjorde sitt til at Wall Street falt i går kveld. I tillegg tynget Yahoos restruktureringer de amerikanske aksjene. I dag var det spesielt bekymringer om at Apple kommer til å utsette lanseringen av de nye iPhone-mobilene som trykket Wall Street. I tillegg er det knyttet stor interesse rundt morgendagens jobbdata, som ventes å falle og dermed la det også en demper på optimismen i dag.

NA24 - din næringslivsavis

De toneangivende
Dow Jones datt med 0,25 prosent og den bredere S&P 500-indeksen ramlet med 0,4 prosent, mens det gikk verst utover it-tunge Nasdaq som snublet med en nedgang på 0,74 prosent.

Det møtte opp 324.000 nye førstegangssøkende til ledighetstrygd i forrige uke. Det er en nedgang på 34.000 sammenlignet med uken i forveien. Dette var mer enn det økonomene hadde ventet på forhånd.

Ifølge Bloomberg News lå forventningene på 325.000 førstegangssøkende.

I morgen slippes de viktige og månedlige tallene over både beskjeftigelse og arbeidsløshet.

- Morgendagens rapport er av stor betydning for markedet. Vi regner med at økonomien viser tegn på tilbakegang, men ikke i så stor grad at det er snakk om resesjon, er vurderingen til aksjehandler Lynn Mander hos Bryn Mawr Trust, ifølge Bloomberg.

Aksjene til it-giganten Apple falt med rundt tre prosent etter at analytikere hos CIBC meldte at iPhone-telefonene først vil bli lansert enten i slutten av førstekvartal eller starten av andrekvartal 2007.

Guidingen til Merck preget aksjen i dag og ettersom den ble belønnet med en nedgang på 1,8 prosent.

Oljeprisoppgang
Gårsdagens oljelagertall fikk oljeprisen til å stige noe. Råoljelagrene falt mer enn ventet i forrige uke, mens markedet ventet at oljelagrene skulle stige. Høyere kapasitetsutnyttelse ved raffineriene gjorde sitt til at destillatlagrene ikke falt like mye som markedet hadde forventet.

Klikk her for å følge oljeprisen

Da gulvhandelen stengte på NYMEX kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i januar, 62,49 dollar fatet. Dette er en oppgang på 30 cents fra sesjonsstart.

Oljeprisen steg som en følge av at investorene nå har stor tro på at OPEC vil gjennomføre ytterligere produksjonskutt.

I dag kom det lagertall som viste at beholdningen av naturgass falt med 11 miliarder kubikkfot. Tallknuserne var på forhånd enige om at det skulle bli et fall her. Global Insight hadde ventet at fallet skulle være på 25 milliarder, mens analytiknerne hos Energy & Economic Research ventet seg et fall på åtte milliarder kubikkfot.

Prisen på naturgass med levering i januar falt på råvarebørsen i USA til det laveste nivået på 10 uker. Årsaken var at lagertallene i USA nå er syv prosent høyere enn de var på samme tid i fjor.

CIAs tidligere direktør R. James Woolsey sa i dag at så lenge USA er avhengig av Midtøstens oljeleveranser vil området forbli politisk ustabilt. Om regionens oljeinfrastrukturs sårbarhet sa han følgende.

- Du kan ta en hvilken som helst grøsserhistorie om Midtøsten, det er en katastrofe som venter på å skje, sier Woolsey, ifølge Marketwatch.

Dagens nøkkeltall
Dow Jones -0,25% til 12.278,41

Nasdaq -0,74% til 2.427,69

S&P 500 -0,40% til 1.407,29

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere