NA24.no

Frykt senker oljeprisen

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Bekymringer om økonomisk nedgang påvirker oljeprisen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den amerikanske lettoljen falt på råvarebørsen i New York på bekymringer om at den økonomiske situasjonen hos verdens største oljekonsument vil forverres.

NA24 - din næringslivsavis

Nå viser det seg derimot at antallet som søker til stønad etter arbeidsledighet øker. Dermed er det bekymringer for at hele arbeidsmarkedet viser klare svakhetstegn. Det første svaret kommer fredag da den viktige arbeidsmarkedsrapporten slippes.

Flere på trygd
Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd steg med 69.000 til 375.000 i forrige uke. Økonomene hadde ventet at antallet ville havne på 320.000. Den videreførte ledigheten steg med 47.000 til 2.716.000. Dette er det høyeste nivået siden oktober 2005.

- Den altoverskyggende bekymringen er økonomien og spesielt hvor ille nedgangen i USA vil bli. Sentralbanken handler veldig aggressivt, men der er bekymringer om at de ikke vil lykkes, sier Rick Mueller hos Energy Security Analysis, ifølge Bloomberg.

Større lagre
Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i mars, 91,72 dollar fatet. Dette er en nedgang på 0,7 prosent, men prisene er fortsatt 58 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Den ukentlige oljelagerrapporten onsdag viste at lagrene med olje steg med 3,56 millioner fat til 293 millioner fat. Lagrene har steget med 3,6 prosent i løpet av de tre siste ukene. Bensinlagrene steg også med 3,56 millioner fat da til 223,9 millioner fat.

Store lagre er med på å redusere presset på oljeprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere