Gå til sidens hovedinnhold

Frykten fortsetter i Asia

Største fall på to uker på de asiatiske børsene.

Den kraftige nedgangen på USA-børsene har smittet over på børsene i Asia i natt.

Onsdag opplever den sammenveide regionindeksen for Asia og Stillehavet, MSCI, sitt største fall på to uker, med en nedgang på 1,6 prosent til 112,10 poeng. Det skjer etter fallende råvarepriser og at flere toneangivende selskap kutter estimatene for inneværende år.

Les mer:Finansmassakre på USA-børsene

Seven & I, som er Japans største detaljhandelskjede faller nærmere 4 prosent på Tokyo-børsen, og drar ned hele detaljsektorene etter å ha kuttet inntjeningsestimatene for 2009 med 11 prosent.

I Australia faller energikjempen BHP Billiton 2 prosent etter et kraftig råvareprisfall tirsdag kveld. På råvarebørsen i New York falt prisen på råolje 2,7 prosent til 68,05 dollar fatet, som er det laveste siden 17. august. Metallprisene faller samtidig 3,6 prosent, som er det laveste nivået siden 8. juli.

- Vi er forsiktige med tanke på markedet. Mye av gjeninnhentingen av økonomien har vært priset inn i aksjene. Investorene lurer anatagelig på hva som vil skje når en gang de kraftige stimulansepakkene fra myndighetene trekkes tilbake, sier analytiker Pearlyn Wong ved Bank Julius Baer til Bloomberg News.

I likhet med i USA tirsdag er finansaksjene med på å forsure stemningen. Investorene er bekymret for at sektoren har steget for mye i det siste, og er redd for nye kredittap. Japans største bank, Mitsubishi UFJ Financial Group, faller 2,9 prosent.

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall onsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: - 1,96 %
Japans Nikkei 225: - 2,37 %
Hongkongs Hang Seng: - 1,58 %
Kinas CSI 300: + 0,01 %
Kinas Shangai Composite: + 0,44 %
Taiwans Taiex: + 0,29 %
Sør-Koreas Kospi: - 0,61 %
Singapores Strait Times Index: - 0,93 %

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser