*Nettavisen* Økonomi.

Frykten nådde Asia

Rentefrykten i USA smittet over til det asiatiske aksjemarkedet.

Aksjene i Asia avsluttet en fem dager lang opptur og falt for første gang på seks dager. Frykt for at den amerikanske sentralbanken vil heve renten sender børsene ned. Dermed fulgte Asia aksjemarkedet i USA og Europa ned.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdagens makrotall som viser at arbeidskostnadene øker ga bensin på bålet rundt bekymringene om at FED kan komme til å heve renten. Tidligere i uke uttalte den amerikanske sentralbanksjefen at risikoen for inflasjonen lå opp oppsiden. Også i Europa er det signalisert høyere rente. Onsdag hevet den europeiske sentralbanken rentenivået i Eurounionen til 4 prosent, men advarte også mot inflasjonen og prisveksten.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International falt dermed fra rekorden som ble satt tidligere i uken. Typiske eksportrelaterte aksjer som Nissan Motor Samsung Electronics ledet an i børsnedgangen. Indeksen falt 0,4 prosent til 152,62 poeng torsdag morgen.

- Vi beveger oss inn i en fase der langsiktige renter vil gå mye høyere, sier forvalter Chua Soon Hock i Asia Genesis Asset Management til Bloomberg News.

- Du må vare defensiv og spare kapital, sier forvalteren.

I Kina steg den volatile CSI 300-indeks etter at en lokal avis avfeier spekulasjonene om at myndighetene vil skattlegge gevinst på aksjehandel som latterlige.

I Japan falt Nikkei-indeksen 0,5 prosent til 17.957,89 poeng. Det var også nedgang i Hongkong der Hang Seng falt 0,6 prosent til 20.697,53 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag