NA24.no

Frykten råder på børsene

Sist oppdatert:
Finansuroen fortsetter. Se hva som skjedde i natt.

Nedturen på børsene fortsetter i Asia etter nedgangen i USA mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Finansaksjer og bilaksjer trekker de asiatiske markedene i negativ retning. Årsaken er ny bekymring for at ikke alle kredittap har sett overflaten ennå, og investorene frykter derfor at dette vil påvirke den globale økonomiske veksten.

De største investeringsbankene i henholdsvis Australia og Japan, Macquarie Group Ltd.og Nomura Holdings falt etter at Standard & Poor's kuttet ratingen på tre av de største investeringsbankene på Wall Street i går. I tillegg fikk toppsjefen i amerikanske Wachovia sparken og styreformannen i Washington Mutual måtte gå av. Dette sådde heller ikke opimismen, verken i USA eller i Asia.

I Japan falt også bilaksjer som Honda Motor. Årsaken er at den japanske yenen har styrket seg mot den amerikanske dollaren. Dette medfører at inntjeningen for de japanske eksportselskapene blir redusert.

- Nedgraderinger fra S&P minner oss alle om at kredittskvisen fremdeles lurer der ute, og vil av og til dukke opp for å overraske markedet, sier Mitsushige Akino hos Ichiyoshi Investment Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Den sammenveide regionindeksen er ned 1,2 prosent tirsdag, og den største bidragsyteren blant indeksens 10 industrigrupperinger kom fra finanssektoren.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.00: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: - 1,36%
Japans Nikkei 225: - 1,77%
Hongkongs Hang Seng:- 2,19%
Kinas CSI 300: - 0,13 %
Kinas Shanghai Composite: - 0,87%
Taiwans Taiex - 1,66%
Sør-Koreas Kospi: - 1,52%
Singapores Strait Times Index: - 1,17%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere