*Nettavisen* Økonomi.

Frykten rår i Asia

Finansuro for asiatiske investorer. I Kina raser børsene.

10.06.08 08:34

I dag falt den sammenveide regionindeksen til det laveste nivå på to måneder etter at investorene fortsatt er bekymret for nye kredittap og at høyere lånekostnader skal påvirke inntjeningen til de asiatiske selskapene.

NA24 - din næringslivsavis

- Det kommer til å ta flere år før kredittproblemene forsvinner helt ute av systemet. Markedet reagerer på frykten for økte styringsrenter, sier Robert Rountree i Prudential Asset Management i Singapore til Bloomberg News.

Inflasjonen
I Australia falt Macquarie Group Ltd. og Babcock & Brown Ltd. etter at det mandag ble kjent at Lehman Brothers varslet om et tap på 2,8 milliarder dollar for første kvartal. Det er mer enn fryktet. I tillegg signaliserte USAs sentralbanksjef Ben Bernanke bekymring for inflasjonen og at Federal Reserve vil kjempe for å få den ned. Det tolkes som et signal om at renten skal opp.

Ber bankene øke reservene
I Kina falt Industrial & Commercial Bank of China Ltd. etter at myndighetene for femte gang i år beordret nasjonens banker til å øke reservene. De volatile kinesiske børsene falt som en stein på nyheten.

Morgan Stanleys Asia-Stillehavsindeks falt 1,8 prosent til 144.63 poeng og er dermed på laveste nivå siden 18. April. Det var nedgang i alle 10 industrigrupper, mens finansaksjene sto for den største nedgangen.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.25: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: -1,08%
Japans Nikkei 225: -1,25%
Hongkongs Hang Seng: - 3,57%
Kinas CSI 300: - 7,52%
Kinas Shanghai Composite:7,47%
Taiwans Taiex – 2,54%
Sør-Koreas Kospi: -1,91%
Singapores Strait Times Index -1,04%

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag