NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90

Frykter 2000 døde på Filippinene

Sist oppdatert:
Myndighetene frykter at 2000 personer er døde etter at et jordskred tok med seg to landsbyer og en skole på Filippinene.

En landsby skal være begravd etter jordskredet som ble utløst av kraftig regn. Skredet skjedde i landsbyen Guinsaugon i byen Saint Bernhard på øya Leyte øst i landet.

Så langt er bare fem personer bekreftet omkommet, men kongressmedlem Roger Mercado sier til Reuters at så mange som 2000 kan ha mistet livet, ifølge anslag fra lokale myndigheter.

Røde Kors på stedet anslår at 200 har mistet livet og at 1500 er savnet.

- Det hørtes ut som om fjellet eksploderte, før alt falt sammen. Jeg kan ikke et eneste hus som står, sier Dario Libatan til Manilla Radio.

Jordskredet kom etter tungt regnfall den siste tiden.

Tjenestemenn i området sa at bare fire lik er gravd frem fra raset, men at antallet omkomne trolig vil øke. Katastrofeområdet har vært vanskelig å få oversikt over.

Barneskoleelever og 500 hus begravd
Rundt 500 hus i landsbyen Guinsaugon fryktes å være begravd etter nonstop regn i to uker, forteller guvernør Rosette Lerias på øya Leyte til Manilla Radio. En barneskole hadde undervisning da raset ble utløst kl. 09.00 lokal tid, og fryktes også å være begravd.

En overlevende kvinne sa til lokalradioen at hun frykter at barna hennes er døde.

– Alle barn, selv mine to er savnet. De er kanskje begravd alle sammen.

To redningshelikoptre og to marineskip skal være i området nå, sier administrator i forsvaret Anthony Golez. Omtrent 200 redningsarbeidere, inkludert frivillige fra lokale landsbyer er i ferd med å grave ut overlevende.

Den begravde landsbyen Guinsauagon har rundt 2.500 innbyggere. I november 1991 omkom 6000 mennesker på Leyte i oversvømmelser og skred utløst av tropisk storm og regn.

Forrige helg døde syv bygningsarbeidere i et skred etter at de falt i en ravine på 46 meter i fjellbyen Sogod på Leyte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere