NA24.no

(foto: scanpix)

Frykter dansk konkursepidemi

Finanskrisen sprer frykt i nabolandet.

I Danmark herjer det nå frykt for at flere tusen konkurser i næringslivet vil seg de i løpet av de neste månedene, skriver epn.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Det spås at det neste året har en høy risiko for at flere fusen danske selskaper kan bli insolvente og vakle over ende. Skjer det kan det igjen gå hardt utover leverandørene.

- Vår analyse peker i retningen av at omkring 4.500 danske virksomheter vil falle ut av markedet – altså gå i betalingsstans, konkurs eller oppleve andre insolvenshendelser i løpet av de 12 neste månedene. Og det antallet rommer både små og større selskaper, sier Niels Hansen, business development manager hos D&B, til Erhvervsbladet weekend, ifølge epn.

Hansen peker på at konkursene kan gå hardt utover selskapenes leverandører som risikerer å miste tilgodehavende.

D&B har foretatt en analyse av landets 447.000 selskaper der de har kommet fram til at selskaper i konjunktursensitive bransjer som hotell, restaurasjon, transport og bygg og anlegg står i faresonen. D&B anbefaler dermed leverandørene om å selv sjekke opp kundenes finansielle situasjon.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere