NA24.no

Frykter det blir verre

Sist oppdatert:
Sammenligner krisen i Øst-Europa med Asia-krisen.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) tegner et svært negativt bilde for Øst-Europa.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Flere av landene i dette området er blitt hardt rammet av oppbremsingen i den globale økonomien. Nå sammenligner OECD situasjonen flere av landene har havnet i problemene flere utviklingsland fikk i 1990-årene.

- Noen av disse landene står foran store kriser, sier sjeføkonom Klaus Schmidt-Hebbel i et intervjue med Dow Jones Newswire.

- Ser en på kontantstrømmen, på det massive opptaket av utenlandsk gjeld, er det signaler som kan peke mot en gjentagelse av en krise i samme omfang som traff Sør-Amerika og Asia i 1994 og 1997, sier Schmidt-Hebbel.

Han tror ikke løsninger er å bli medlem i eurosamarbeidet, selv om flere av de østeuropeiske landene har søkt om det. Det er viktigere for landene å få orden på egen økonomi. Dermed står landene foran store utfordringer. Blant annet må de ty til kutt i kapitalskatt og det er også behov for å omorganisere arbeidslivet. Det vil medføre at ledigheten vil på kortsikt øke og forverre den økonomiske situasjonen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere