*Nettavisen* Økonomi.

Frykter for DNO-handel

Foto: ANDY RAIN (EPA)

Hvis DNO flytter til London vil det bli langt dyrere å handle.

Dersom DNO gjør alvor av truslene om å flytte børsnotering til London, kan det gå hardt utover tradingen i aksjen. Finansavisen skriver at den rene nettmegleren Nordnet mener at aksjehandelen blir for dyr i London og at det vil skremme vekk mange investorer fra å spekulere i aksjen.

Konkurrenten Netfonds tror ikke det vil ha like mye å si for dem, men Nordnets kunder er alltid svært aktive i DNO-aksjen. I dag tilbyr nettmegleren kun telefonhandel for kunder som vil kjøpe aksjer notert i London. Kurtasje og en egen handelsavgift vil dessuten gjøre det dyrere å handle.

- Det vil egentlig si at handelen blir neste borte. Jeg er overrasket om det er veldig mange som blir med over, sier Anders Skar i Nordnet til Finansavisen.

Onsdag skrev den britiske avisen The Times at DNO kan havne på børsen i London. I et intervju med avisen sa Helge Eide at de kan vurderer London som et opplagt alternativ. Det norske oljeselskapet har fortsatt ikke tatt noen avgjørelse om flytting, men har truet med å flytte for å blidgjøre de kurdiske selvstyremyndighetene.

Les mer: DNO truer med å flytte og - Veldig synd om DNO forsvinner

Annonsebilag