NA24.no

Ap-leder Jonas Gahr Støre og andre politikeres krumspring som elektrifisering av plattformer skaper usikkerhet.
Ap-leder Jonas Gahr Støre og andre politikeres krumspring som elektrifisering av plattformer skaper usikkerhet. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Frykter for norske politikere

Sist oppdatert:
Skatt og elektrifisering kan skremme investorer vekk fra norsk oljeindustri.

Onsdag har oljeindustriens talerør Norsk olje og gass kommet med en ny rapport om norsk sokkels attraktivitet for internasjonale investorer.

Rapporten som ble lagt frem av administrerende direktør Gro Brækken viser at Norsk sokkel fremdeles er konkurransedyktig, men vil fremstå som mindre attraktiv dersom politikerne fortsetter med tiltak som skatteøkninger og elektrifiseringskrav.

Fakta: Norsk olje og gass

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for oljeselskaper og leverandørbedrifter knyttet til oljevirksomheten på norsk kontinentalsokkel.

Arbeider for å videreutvikle en konkurransedyktig olje- og gassindustri i Norge.

Har hovedkontor i Stavanger og kontor i Oslo. Er tilknyttet Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Het tidligere Oljeindustriens Landsforening (OLF).

Det er hovedkonklusjonen i rapporten utarbeidet av analyseselskapet IHS. Rapporten ble presentert av bransjeorganisasjonen Norsk olje- og gass onsdag. De kaller rapporten en internasjonal brannfakkel i debatten om olje- og gassvirksomhet på norsk sokkel.

– Rapporten som legges fram, vil være med å forme ordskiftet fremover, heter det i pressemeldingen fra Norsk olje og gass.

Gro Brækken, sjef i Norsk olje og gass.

I rapporten trekkes det fram at politiske utspill og forslag utenom ordinære beslutningsprosesser har ført til større usikkerhet for selskaper som ønsker å investere på norsk sokkel.

Norge har tradisjonelt hatt en av verdens høyeste skattesatser for petroleumsselskaper, i tillegg til en stram CO2-politikk. Til tross for dette har internasjonale selskaper sett på Norge som et stabilt og attraktivt land å investere i, i en ellers urolig verden.
Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere