*Nettavisen* Økonomi.

Frykter ikke for Mikel-millionene

Lyn er ikke redd for at 60 Mikel-millioner skal ende i statskassen.

25.01.08 12:39

- Vi har vært gjennom alle mulige konsekvenser av denne saken, og vår vurderinger er at vi ikke kommer opp i et slikt scenario som du beskriver, sier Lyn-direktør Erik Langerud.

NA24 - din næringslivsavis

Utbytte av straffbar handling
NA24 skrev tidligere fredag at jusprofessor Alf Petter Høgberg mener at Lyn kan risikere å miste de 60 millionene Oslo-laget har innkassert på John Obi Mikel. Dersom tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen blir dømt for å ha forfalsket Mikels Lyn-kontrakt, så har klubben solgt stortalentet uten gyldig kontrakt og fått utbytte av en straffbar handling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Dermed kan påtalemyndighetene velge å ta ut sak mot Lyn og inndra de 60 millionene til fordel for statskassen. Statsadvokat Svein Holden sier at de har vurdert, men droppet å reise sak mot Lyn.

Utelukker ikke rettssak
Holden utelukker midlertid ikke at eventuelt nye opplysninger fra den kommende rettssaken vil kun endre denne vurderingen.

- Vi frykter ikke for Mikel-millionene, og registerer at jusprofessorer har spekulert i alle retninger i denne saken, sier Lyn-direktøren til NA24.

Han fremholder, slik klubben har gjort etter at Morgan Andersen sluttet i Lyn, at dette er en sak mellom Andersen og påtalemyndighetene.

LES OGSÅ: Endelig tjener Brynestad på Lyn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.