NA24.no

Frykter økte DnB Nor-tap

First tror tapene i DnB Nor øker med to milliarder og nedjusterer forventningene til aksjen.

I en fersk analyse nedjusterer First Securities inntjeningsestimatene til DnB Nor. First forventer en kraftig økning i tap på utlån neste år.

NA24 - din næringslivsavis

First-analytiker Nils Christian Øyen skriver i analysen at konkursstatistikken i Norge er raskt økende, noe som vil være med på å heve de svært lave tapstallene i DnB Nor.

For lave nedskrivninger
- Verdiene på eiendelene er fallende i de fleste sektorene, som for eksempel næringseiendom, bolig, shipping og så videre. Dagens nedskrivninger i bankene er for lave, noe som vil bidra til en raskere innfasing av tap på utlån enn tidligere, heter det i analysen.

For 2009 anslår First at DnB Nor får 3,575 milliarder kroner i samlede tap på utlån. For i år er tapene antatt å ende på 1,238 milliarder. Det er særlig innen bygg- og anleggsbransjen, eiendom, shipping og industri tapene er spådd å øke.

Milliardtap på eiendom
Innen eiendom tror First på en milliard kroner i tap for DnB Nor til neste år, mens anslaget for de øvrige bransjene ligger på i overkant av en halv milliard.

First forventer at flere analytikere vil ta ned estimatene på DnB Nor i tiden fremover. Konsensus blant analytikerne er et overskudd på 9,2 kroner per aksje til neste år.

Dette tror ikke First på.

Forventer estimatkutt
- Konsensus trenger antageligvis å kuttes – en EPS i 2009 på 9,20 kroner er ikke sannsynlig i det hele tatt, skrives det i analysen.

First tror at finanskrisen og nedturen i økonomien vil senke overskuddet per aksje fra 8,6 kroner i 2007 til 6,7 kroner i 2009.

First senker kursmålet på DnB Nor-aksjen til 60 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere