*Nettavisen* Økonomi.

Frykter lavere inntekter med snille automater

Sven Mollekleiv, president i Norges Røde Kors. Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Røde Kors krever at regjeringen blar opp siden Norsk Tippings «snille» spilleautomater ikke gir nok inntekter.

22.07.10 08:57

De såkalte snille automatene har som formål å hindre at folk blir spilleavhengige av å fylle opp maskinene med penger i håp om å få noe tilbake. Men Norsk Tipping har så langt ikke klart å skape nok inntekter som trengs for å opprettholde samme størrelse på bevilgninger som organisasjoner får fra automatspill.

- Dette var en forutsetning da Stortinget gjorde sitt vedtak. Nå må Norsk Tipping øke inntjeningen. Hvis dette ikke skjer, forventer vi at regjeringen finner alternative løsninger for å opprettholde bevilgningene, sier kommunikasjons- og markedssjef Bernt G. Apeland i Røde Kors til Vårt Land.

Han forteller at spillemidler som organisasjonen får tildelt utgjør litt i underkant av en firedel av Røde Kors' totale inntekter.

Også Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) mener regjeringen må se på hvordan situasjonen skal løses.

- Til nå har det vært helt tyst. Det sier meg at det er fordi man ikke har peiling på hvordan man skal løse dette, sier LNU-leder Bjarne Dæhlie.

Informasjonsrådgiver Marius Bakke i Kulturdepartementet opplyser at det jobbes med problemstillingen, men departementet må vente til statsbudsjettet legges fram før det kan opplyse hva utfallet blir.

Siden 1948 har pengespill bidratt med 85 milliarder kroner til samfunnsnyttige formål landet rundt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.