NA24.no

Frykter ledighet på ti prosent

(Scanpix)
I USA og EU advarer OECD.

Arbeidsledigheten vil stige kraftig og nå 10 prosent i 2009 ettersom den globale økonomiske nedturen skaper resesjon i de 30 medlemslandene i OECD, organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling.

NA24 – din næringslivsavis

- Vi har ikke sett lignende på flere tiår, sier generalsekretær Angel Gurria i OECD, ifølge Bloomberg News.

- Kraftig tilbakegang
Tirsdag kommer de siste økonomiske estimatene fra OECD og de forventer en tilbakegang på mellom 4,2 og 4,3 prosent for verdens industrinasjoner, kunne Gurria avsløre under et TV-intervju. Det er langt mer enn tidligere estimater.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nå krever Gurria at de viktige økonomiene gjør mer for å komme seg ut av krisen.

- En moderat stimulipakke er ikke nok, fordi nedturen er mye hardere og utlånsmarkedet er langt hardere enn vi ventet. Vi trenger mer for å komme seg ut av resesjonen, sa Gurria.

Forsiktig EU
Torsdag møtes lederne i G-20 landene i London for å smi en samlet respons til krisen. USA krever at EU bruker med for å komme seg ut av nedgangstidene. Men EU å sin side er lunkne. De har brukt årevis på å temme heftige budsjettunderskudd. Alt kan være forgjeves med store pengeutbetalinger for å lappe på en krise de mener kommer fra nettopp USA.

NB: Fredag denne uken kommer det arbeidsledighetstall fra USA. Ifølge Bloomberg News forventes det at arbeidsledigheten hopper til 8,5 prosent i mars, fra 8,1 prosent i februar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere