Frykter nytt kaos

Obama vil gjøre stresstester av banker tilgjengelig for å hindre skadelige rykter.

New York Times skriver ifølge Reuters at Obama-administrasjonen vil frigi resultatene etter stresstester av de 19 største bankene i USA.

Avisen siterer kilder som står nær administrasjonen, og disse skal ha sagt at det ble vurdert for risikabelt å holde resultatene hemmelige. Frykten er at investorene da skal rømme finansmarkedene på grunn av spekulasjoner om svært ødeleggende funn.

Ved å frigi stresstestene håper administrasjonen at de kan hindre ryktespredning som vil ramme de antatt svakeste bankene og finansinstitusjonene.

Stresstestene ble innført for å undersøke om bankene er tilstrekkelig rustet til å tåle nye store tap. Det er blitt gjennomført grundige analyser av eventuelle kapitalbehov, og de bankene som trenger tilførsel av ny egenkapital vil få seks måneder på å finne en egen løsning. Hvis ikke kan de få tilført midler gjennom statlige tilgjengelige midler, men da med bindinger.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan og i hvilken form testresultatene vil bli kunngjort. Det amerikanske finansdepartementet og den amerikanske sentralbanken Federal Reserve har bedt bankene om å ikke diskutere undersøkelsene offentlig for å unngå nytt kaos i markedene, skriver Reuters.

Nyhetsbyrået skriver at de alle bankene er ventet å bestå testene, men at det vil bli gitt karakterer på hvor gode resultatene blir.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.