Frykter rush av opsjoner

Klarer justisminister Knut Storberget å stramme inn loven, blir det et rush av opsjonsavtaler på oppløpssida.

- Det vil ikke forbause meg om det kommer et rush, dersom man anser det for realistisk at det kommer en lovendring, sier økonomiprofessor Odd Norhaug ved Norges Handelshøyskole i Bergen til Aftenposten.

Næringsminister Odd Eriksen og justisminister Knut Storbewrget har i fellesskap varslet et forslag til lovendring som skal begrense opsjonsfesten i norsk næringsliv. Alt i tråd med den rød-grønne regjeringens mye omtalte edrklæring fra Soria Moria.

Fest

- Gang på gang viser det seg at varslete lovendringer gir store utslag fordi folk vil tilpasse seg på best mulig måte før endringene trer i kraft, sier Nordhaug. Da politikerne varslet utbytteskatt i 2002, skapte det en årelang utbyttefest i en rekke selskaper.

NHO-direktør Finn Bergesen jr. er - ikke veldig overraskende - av en annen oppfatning. - Jeg håper regjeringen gjør sine eventuelle innstramminger på en måte som ikke griper inn i muligheten til å ha fornuftige opsjonsordninger, sier Bergesen til Aftenposten.

Samtidig bekrefter Næringsdepartementet at den varslete eierskapsmeldingen kommer til å sette en stopper for opsjonsmillionene. Bonanzaen kan altså snart være over.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.