NA24.no

Frykter sexturisme

(AFP/Scanpix)
Latvia frykter landet ender opp som et «baltisk Bangkok».

I takt med den økonomiske utviklingen i de baltiske landene har også turismen fra vestlige land tatt seg kraftig opp. Men nå frykter landet at sexturismen blir for stor, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

De østeuropeiske hovedstedene har spesielt fått merke at antallet utdrikningslag med gutter som kommer for å feste her har økt drastisk. Dette har medført at etterspørselen etter strippeklubber, puber og seksuelle tjenester har eksplodert.

- Riga risikerer å bli et «baltisk Bangkok» og jeg begynner å bekymre meg for imaget til mitt land i utlandet, sier Martins Kozlovskis hos PR-selskapet Alfa Centers, ifølge Reuters.

Dette firmaet starter nå en kampanje rettet mot lokale jenter og som skal hindre dem fra å bli med utenlandske menn på one night stands. Kampanjen har fått navnet «Stopp sexterrorismen».

Oversvømmes av fulle briter
I 2004 gikk land som Estland, Slovakia og Litauen inn i EU. Disse håpet blant annet at medlemskapet ville føre til en strøm av rike turister med interesse for landenes rike historie, men i stedet kommer det haugevis med fulle briter, ifølge The Wall Street Journal.

Årsaken til at disse stedene er mer populære for de fulle britene skyldes i stor grad at det har kommet billigflyruter til Tallinn, Budapest og Bratislava.

Britene spanderer over seks milliarder kroner på reisene, og mange nettbyråer har nå begynt å spesialisere seg på pakkereiser til Øst-Europa. Men medaljen har også en skyggeside.

-Vi vil ikke tiltrekke oss en hooligankultur, sier en talskvinne for det polske turistbyrået, ifølge avisen.

Merkelig oppførsel
For eksempel observeres ofte britiske brudgommer fulle og kledd i kvinneklær i gatene i Tallinn. Blant annet skal to brudgommer ha brutt seg inn Tallinns historiske distrikt ikledt undertøy og kostymer inspirert av ninjaskilpaddene i Turtles.

Deler av byens næringsliv er fornøyde med ekstrainntektene som turismen tar med seg, mens andre er mindre fornøyde med turistene.

Innført tiltak
Britiske ambassader i Europa har sett seg så lei av å bli vekket av fulle personer som har havnet i problemer at de har startet en kampanje.

Blant annet planlegger britiske myndigheter å legge glassunderlag på barene i Budapest, slik at gjestene blir oppmuntret til å skrive ned hotelladressen før de glemmer den. I Tallinn har engelske politimenn forelest om den britiske drikkekulturen til det lokale politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere