NA24.no

Frykter virus på Youtube

Det er bare et tidsspørsmål før du kan få virus av å besøke Youtube, tror ekspertene.

David Emm i sikkerhetsseslapet Kaspersky Labs sier til BBC News at det bare er et tidsspørsmål før Youtube og andre populære sider for video blir brukt til å spre virus.

- Youtube er nesten per definisjon uregulert, sier han og mener at tjenesten er moden for utnyttelse av ondsinnede hackere.

Bruker videotrenden til å spre spionvare
Innspillet kommer som en del av en større problematikk der virusmakere i stadig større grad benytter nettvideofenomenet til å spre sin programvare.

Hvis brukere ønsker å se et videoklipp på en gitt side, kan de få beskjed om at de trenger en egen codec for å spille av videoen. En codec er enkelt forklart et lite program som gjør at du kan spille av forskjellige videoformater.

Du får mer enn du vil ha
Nå melder stadig flere sikkerhetsselskaper om slike codecer som også inneholder spionvare. Noen programmer som utgir seg for å være codecer inneholder ikke en gang codec, men bare spionvare.

- Alle ser på filmer på pc-en, og de laster ned de siste, beste videoklippene, sier David Robinson, sjef for Norman Sandbox.

Om ikke antivirusprogrammet ditt finner noe galt med programmet du laster ned, behøver ikke det å bety at programvaren er trygg. Etter at en del codecer installeres, laster de ned oppdateringer fra nettet som er spionvare.

Det advares også mot codecer som begynner å oppføre seg som et sikkerhetsprogram som advarer mot falske sikkerhetssvakheter, og krever betaling for å fjerne disse svakhetene.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere