*Nettavisen* Økonomi.

Full action på Oslo Børs

Etter en stille periode er det ny god fart i opptaket av nye selskaper på Oslo Børs.

27.09.07 09:53

Det viser resultatene etter onsdagens møte i børsstyret på Oslo Børs. Der fikk fem nye selskaper klarsignal for notering av sine aksjer på børsen i løpet av høsten.

NA24 - din næringslivsavis

Siden utgangen av juni har kun tre selskaper blitt notert på børsen, mot voldsomme 34 selskaper i første halvår. Det er tradisjonelt mindre fart i emisjonsmarkedet og børsnoteringene på sommeren og kreditturoen som har preget markedene de siste to månedene har lagt en ekstra demper på aktiviteten.

Mye på gang
Nå ser det imidlertid ut til å bli mer fart, både med de fem selskapene børsstyret nå har valgt å ta opp til notering og med børssøknadene som jevnt og trutt strømmer inn til børsen.

Det er fortsatt fire selskaper som fikk børsstyrets klarsignal i august, som ikke har kommet til notering. Det gjelder Etman International, London Mining, EOC Ltd og Dockwise. De fleste av disse har frist til 12. oktober med å oppfylle kravene for notering.

Dermed ligger det totalt ni selskaper klare for notering på børsen i høst, hvorav brorparten vil havne på Oslo Axess, hvor kravene til blant annet størrelse og spredningen er mer overkommelige for nye selskaper.

Til neste børsstyremøte har det kommet inn søknader fra ytterligere fem selskaper, disse er Nøtterø Sparebank, Scandinavian Property Development ASA, Eastern Echo Holding Plc., Scandinavian Clinical Nutrition AB og Norwegian Energy Company ASA.

Sist godkjente
De fem selskapene som i går ble godkjent av børsstyret var farmasiselskapet Ponova Bioharma ASA, redskapsprodusenten Grégoire ASA, oljeserviceselskapet Ability Drilling ASA, riggselskapet Seajacks International Ltd og verftsselskapet Davie Yards ASA.

Utenom Pronova, så er alle selskapene på vei mot en notering på Oslo Axess. Selskapene har frist til 9. november med å bli notert, og dermed oppfylle de ulike kravene til spredning og lignende som børsstyret har meddelt selskapene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.