NA24.no

Full brems i dansk industri

Aktiviteten i den danske industrien er på et historisk bunnivå.

Det viser ferske tall fra Dansk Indkøbs- og Logistikk Forums månedlige rundspørring blant innkjøpssjefene i dansk industri gjennomført i oktober.

NA24 - din næringslivsavis

Basert på den månedlige rundspørring så falt industriaktiviteten med 7,9 prosent fra september til oktober og endte på 40,5. Det er den laveste målingen noensinne blant danske innkjøpssjefer, ifølge den danske næringslivsavisen Børsen.dk.

- Foruten det historisk lave nivået, så er det også bemerkelsesverdig at det er første gang at industriaktiviteten ligger under det nøytrale nivå på 50 fire måneder i strekk, som således fortsatt underbygger indikasjonen om tilbakegang, skriver Dansk Indkøbs- og Logistik Forum i PMI-undersøkelsen.

Også tremåneders glidende gjennomsnitt for dansk PMI ligger på et historisk lavt nivå etter oktober med 46,4. Ifølge undersøkelsen så avspeiler tallene at majoriteten av danske virksomheter nå opplever fallende produksjon.

Tallene står også i sterk kontrast til første halvår i år, da indeksen i snitt lå på 60,2. Tall over 50 viser at det er vekst, mens tall under 50 indikerer fallende aktivitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere