*Nettavisen* Økonomi.

Full fart i Asia

Optimismen blomsterer i Asia og det sender de asiatiske aksjemarkedene mot nye høyder.

04.09.06 08:39

De asiatiske aksjemarkedene nærmer seg det høyeste nivået på mer enn tre måneder. Det var særlig de eksportsensitive aksjene som ledet an i oppgangen. Forrige ukes sysselsettingsrapport fra USA gjorde at bekymringen for økt rente ble mindre. Økt rente i USA rammer de asiatiske selskapene spesielt tungt siden det vil gå ut over kjøpekraften i det viktigste eksportmarkedet for Asia.

NA24 - din næringslivsavis

- Den amerikanske økonomien holder cruise-fart og en myklanding scenario har dukket opp, sier forvalter Hiroyoshi Nakagawa i Societe Generale Asset Management til Bloomberg News.

- Eksportørene kommer ikke til å oppleve noen krasj på grunn av USA. Faktisk, deres fortjenesten kan klatre, fortsetter Nakagawa.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International var i morgentimene opp 1,6 prosent til 131,35 poeng. Dermed nærmer indeksen som måler over 1.000 aksjer i 14 markeder den høyeste sluttnoteringen siden 19. mai.

I Japan var finansaksjene i skuddet og bidro til at den kjente Nikkei 225-indeksen la på seg 1,39 prosent til 16.358,07 poeng. En rapport viser at kapitalforbruket øker mer enn hva økonomene hadde ventet på forhånd, og det førte til at bank-aksjer igjen var i skuddet. Produsenter av kapitalkrevende produkter som tunge maskiner var også i skuddet.

I Hongkong steg Heng Seng-indeksen 0,55 prosent til 17.519,03 poeng og har for alvor tatt retning mot det høyeste nivået på over seks år. I slutten av mars 2000 nådde indeksen en toppnotering på over 18.301,69 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.