NA24.no

Full fart i Asia

Sist oppdatert:
Optimismen blomsterer i Asia og det sender de asiatiske aksjemarkedene mot nye høyder.

De asiatiske aksjemarkedene nærmer seg det høyeste nivået på mer enn tre måneder. Det var særlig de eksportsensitive aksjene som ledet an i oppgangen. Forrige ukes sysselsettingsrapport fra USA gjorde at bekymringen for økt rente ble mindre. Økt rente i USA rammer de asiatiske selskapene spesielt tungt siden det vil gå ut over kjøpekraften i det viktigste eksportmarkedet for Asia.

NA24 - din næringslivsavis

- Den amerikanske økonomien holder cruise-fart og en myklanding scenario har dukket opp, sier forvalter Hiroyoshi Nakagawa i Societe Generale Asset Management til Bloomberg News.

- Eksportørene kommer ikke til å oppleve noen krasj på grunn av USA. Faktisk, deres fortjenesten kan klatre, fortsetter Nakagawa.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International var i morgentimene opp 1,6 prosent til 131,35 poeng. Dermed nærmer indeksen som måler over 1.000 aksjer i 14 markeder den høyeste sluttnoteringen siden 19. mai.

I Japan var finansaksjene i skuddet og bidro til at den kjente Nikkei 225-indeksen la på seg 1,39 prosent til 16.358,07 poeng. En rapport viser at kapitalforbruket øker mer enn hva økonomene hadde ventet på forhånd, og det førte til at bank-aksjer igjen var i skuddet. Produsenter av kapitalkrevende produkter som tunge maskiner var også i skuddet.

I Hongkong steg Heng Seng-indeksen 0,55 prosent til 17.519,03 poeng og har for alvor tatt retning mot det høyeste nivået på over seks år. I slutten av mars 2000 nådde indeksen en toppnotering på over 18.301,69 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere