*Nettavisen* Økonomi.

Full fart på børsen

Rekordhøy oljepris sender det norske aksjemarkedet rett opp.

15.04.08 09:34

Oslo Børs spretter rett opp etter to dager med nedtur. Nye oljerekorder sørger for full fart på børsen.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen stiger 1,52 prosent til 432,25 poeng etter fem minutter.

Nye oljerekorder
Dollaren faller videre og det sørger for nye rekorder i råvaremarkedet. Råoljekontrakter med levering stiger 0,41 prosent til 110,29 dollar fatet ved råvarebørsen i London. Nordsjøoljen har aldri vært omsatt høyere, og passerte 110 dollar for første gang i historien sent mandag kveld.

En lekkasje i en rørledning i Louisiana samt sabotasje ved en oljeinstallasjon i Nigeria har sammen med en brann i en brønn i Bahrain ført til at markedet frykter for at tilbudet av olje kan bli rammet på kort sikt.

- Det vil bli interessant å se om råolje kan gå til 113-114 dollar fatet. Det er ikke mye som kan dra markedet lavere for øyeblikket, sier oljemegler Ryoma Furumi ved Newedge Japan til Dow Jones Newswire.

StatoilHydro løftes 2,38 prosent til 167,70 kroner etter oppgangen i oljemarkedet.

Gigantfunn
I Brasil er det gjort nok et storfunn. Petrobras kan ha avdekket det som kan være det store oljefeltet funnet i verden på 30 år. Funnet kan være fem ganger større enn Tupo-feltet. Flere av de norske selskapene er til stede i området.

Norse Energy har eierinteresser i samme området som funnet er gjort og aksjekursen stiger 9,55 prosent til 5,39 kroner.

Offshoreselskapet Sevan Marine er allerede leverandør til Petrobras i Brasil. Aksjen stiger 5,26 prosent til 75 kroner.

Hele oljeservicesektoren er sterk. Undervannsentreprenørene Acergy og Subsea 7 er andre selskaper som har Petrobras på kundelisten. Acergy stiger 3,05 prosent til 126,50 kroner, mens Subsea 7 løftes 4,28 prosent til 121,75 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.