NA24.no

Full fart på børsen i Japan

Sist oppdatert:
Blandet bilde på børsene i Asia etter amerikansk rentekutt.

Flere av de toneangivende aksjemarkedene i Asia stiger torsdag på spekulasjoner om at regionens selskaper vil greie å motstå en nedgangsperiode i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Eksportkjempen Honda Motor Co. hevet i dag inntjeningsestimatene mens Huyndai Heavy Industries, verdens største skipsverft, leverte rekordresultat. Det løftet de japanske børsene.

Bankaksjene HSBC Holdings Plc falt derimot på bekymring om at gårsdagens rentekutt i USA ikke vil hjelpe bankene med å unngå kreditttap.

- Vår strategi er å være defensive og plukke aksjer som ser billige ut og hvor inntjeningen kan holde seg. Investorer er fortsatt bekymret om en oppbremsing i USA vil få betydningen for eksportveksten i regionen.

Den sammenveide MSCI Asia Pacific-indeksen steg 1,5 prosent og reverserte tidligere nedgang på 0,6 prosent. Hittil i år har indeksen falt 9,2 prosent.

Kortvarig renteglede i USA
På Wall Street falt tilslutt indeksene onsdag. Ikke før børsen var kommet i gang med feiringen etter rentekuttet, så dukket en festbrems opp og ødela alt.

Synderen var ny bekymring knyttet til de såkalte «monoline»-selskapene, kredittforsikringsselskaper, som forsikrer obligasjonslån. Ett av disse, FGIC, mistet onsdag sin toppkarakter for kredittverdighet hos kredittbyrået Fitch.

Dette er nærmest en dødsdom i dette markedet.

Samtidig raser spekulasjoner rundt to viktige monoline-selskaper, Ambac og MBIA. Et hedgefond som har solgt disse aksjene short, og dermed vil tjene på kursfall, sendte onsdag ut en rapport som anslår store, potensielle tap for selskapene.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.00: (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: + 1,98%
Japans Nikkei 225: +1,85%
Hongkongs Hang Seng: + 0,13%
Kinas CSI 300:- 1,92%
Kinas Shanghai Composite: - 0,78%
Taiwans Taiex: - 0,30%
Sør-Koreas Kospi: - 2,24%
Singapores Strait Times Index: +0, 92%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere