NA24.no

Full fart på børsen

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Oslo Børs avanserer ytterligere og stiger til dagsbeste ved lunsjtider tirsdag.

Det tegner til å bli en god opptur på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen holder koken og stiger 3,8 prosent til 259,98 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Børsbildet i Europa viser også blå tall og en bred oppgang sørger for hyggelig stemning på børsene.

Opp i Europa
Av hendelser i Europa meldte franske myndigheter i dag om at de vil kjøpe gjeld fra landets seks største banker. Pakken har en totalramme på 14 milliarder dollar, nærmere 124 milliarder kroner. I Paris stiger CAC40-indeksen 2,24 prosent.

I Frankfurt stiger DAX-indeksen med 1,08 prosent, mend FTSE 100 i London legger på seg 0,7 prosent.

Oljepris over 70 dollar
Oljeprisen har i løpet av dagen falt litt tilbake, men ligger fortsatt over prisnivået ved børsslutt mandag. Et fat nordsjøolje med levering i desember koster 71,43 dollar.

StatoilHydro stiger 4,7 prosent til 125 kroner.

Det er hovedsakelig det forestående OPEC-møtet som trekker oljeprisen oppover. Oljekartellet har fremskyndet sitt ekstraordinære møte til førstkommende fredag.

- Det er tre teorier. Kutt på tre millioner fat, kutt på to millioner fat, og det tredje alternativet vet jeg ikke, sier Algeries utenriksminister Mourad Medelci til NA24.

Les mer:- Opec kan kutte 3 mill. fat

Oljeprisen har mer enn halvert seg siden toppnotering 11. juli i sommer etter hvert som frykten for at en resesjon skal redusere etterspørselen.

Resultatskuffelser
Motstrøms i dagens handel er tungvekterne Norsk Hydro og solenergiselskapet REC. Begge selskapene skuffer markedet med sine kvartalstall og aksjene faller tungt.

REC-aksjen var en stund ned over åtte prosent, men har hentet inn litt av fallet og er ned 4,6 prosent til 87 kroner. Konsernsjef Erik Thorsen la i dag frem et driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) på 711 millioner kroner av en omsetning på 1.919 milliarder kroner i tredje kvartal.

- Tallene var dårligere enn ventet. REC Wafer møtte utfordringer i kvartalet med nedstengning og problemer med annensorteringsmateriale, sier DnB Nor-analytiker Einar Kilde Evensen til NA24.

Også Hydro-resultatene skuffer markedet. Aluminiumsaksjen blir sendt ned syv prosent til 28,65 kroner. Eivind Reiten presenterte et underliggende resultat før skatt på 1,53 milliarder kroner. Det ordinære resultat før skatt fra den videreførte virksomheten havnet på 434 millioner kroner og er en svekkelse fra 3,56 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere