NA24.no

Full fest hos kjendismegler

Sist oppdatert:
Eiendomsmegler Miguel Sørholt leverer supertall på salg av luksusboliger.

Kjendismegler Miguel Sørholt kan hygge seg med svært gode tall i sitt holdingselskap Residence Holding AS.

NA24 - din næringslivsavis.

Årsresultatet for 2007 endte på knallsterke 8,232 millioner kroner etter skatt. 2,6 millioner kroner kommer fra fortjeneste på aksjesalg, mens 4,4 millioner kroner kommer fra aksjeutbytte. Driftskostnadene var på 24.000 kroner. I 2006 ble resultatet på 3,8 millioner kroner etter skatt.

- Tenker på pensjonen
- Jeg begynner å bli gammel og må se an pensjonen, spøker Sørholt på telefon fra ferieopphold på Gran Canaria.

Gjennom Residence Holding eier Sørholt Residence Eiendomsmegling i Privatmegleren-kjeden, har store eierandeler i totalt ni eiendomsmeglerselskaper samt en 35 prosents eierandel av restauranten SüdØst.

Sørholt er blant annet kjent som mannen som solgte Regjeringens strandperle på Bygdøy. I tillegg har feinschmeckeren Sørholt vært en aktiv deltaker i den offentlige debatten. Han gikk blant annet knallardt ut mot finansminister Kristin Halvorsen da hun innførte nye regler for meglerforetakene ved årsskiftet.

Penger på bok
Når det gjelder overskuddet i holding-selskapet, setter megleren av hele årsresultatet av til egenkapital. Selskapet hadde ved årsskiftet solide 12,4 millioner kroner i egenkapital, opp fra 4,1 millioner året før.

- Jeg tar ikke ut noen penger til eget bruk, det er mer til å etablere nye meglerbutikker. Jeg kjøpte nylig nok en meglerbutikk, og etablerer bare flere meglerbutikker i Oslo i regi av Privatmegleren, forklarer Sørholt, som forklarer aksjegevinsten med at Nordea har kommet inn på eiersiden i noen av meglerforetakene.

Kjendismegleren lar seg ikke stoppe av nedgangen i boligmarkedet.

Langsiktig
- Dette er en langsiktig etablering fra min side. Det kan være noen av firmaene mine må legge inn årene. Det er slett ikke gitt at jeg går fri fra blodbadet og de store endringene i markedet, men jeg ser langsiktig på dette. Meglerprovisjoner vil øke i kostnad, fordi det blir færre meglere, men også når man har de rette menneskene, mener Sørholt.

På sikt seg Sørholt for seg at holdingselskapet kan brukes til eiendomsinvesteringer.

- Det er jo det jeg kan. Men dette er langsiktig, for jeg har ikke lov til å spekulere i eiendom, påpeker Sørholt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere