*Nettavisen* Økonomi.

Full fest på børsen

Foto: (scanpix)

Oslo Børs er opp 6,7 prosent så langt i år.

11.04.07 10:09

Oppturen fortsetter på Oslo Børs. Glemt var krakkpratet fra tidligere i år, med en hovedindeks som har steget gode 6,7 prosent så langt i år. Investorene har det siste året sett aksjene sine stige godt over 20 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen var opp 0,3 prosent onsdag formiddag. De mindre aksjene ledet an oppgangen, med Trolltech, Artumas Group og Scana øverst på vinnerlisten.

På taperlisten var børsnykommeren Rem Offshore, som var ned 2,9 prosent til 50,50 kroner.

Deles opp?
Fallet kom etter at nærstående til Remøy meldte om en nytt større kjøp. Nå ventes det at selskapet vil bli delt opp, eller at en av de storeeierne, Remøy og Solstad, vil selge seg ut.

Blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs var DnB Nor på toppen. Aksjen var imidlertid ned 0,3 prosent onsdag formiddag. Ellers var Orkla-aksjen i form, og steg hele 2 prosent på formiddagen.

Aluminium er gull
Årsaken til oppgangen for Orkla var de positive resultatene til aluminiumsgiganten Alcoa. Sistnevnte leverte resultater for første kvartal på Wall Street tirsdag, som første av de større nordamerikanske selskapene. Tallene var svært gode, noe som dro opp aksjen over 2 prosent i etterhandelen på Wall Street. Dette forplantet seg til andre aluminiumsrelaterte aksjer i hele verden. En av disse er Orkla, som har en betydelig virksomhet innen dette området gjennom Elkem.

Norske Skog er også opp onsdag, etter at kronen har styrket seg betydelig. Dette slår normalt positivt ut for Norske Skogs resultater.

Blant de mest omsatte aksjene før lunsj var Telenor den store taperen, etter en nedgang på 1,1 prosent til 133 kroner.

Telenor slaktes i en ny analyse fra meglerhuset ABG Sundal Collier. Ifølge Dagens Næringsliv forventer meglerhuset at verdien av aksjene i telegiganten skal falle med 30 milliarder kroner i verdi, eller 15 prosents fall, og nå anbefaler de kundene sine å selge aksjer i selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.