NA24.no

Full forvirring om Støre og etterlønnen


Ti måneder før valget oppsummerte Ap-leder Jonas Gahr Støre siste halvår i 2016 på en pressekonferanse tirsdag formiddag.
Ti måneder før valget oppsummerte Ap-leder Jonas Gahr Støre siste halvår i 2016 på en pressekonferanse tirsdag formiddag. Foto: Heidi Schei Lilleås
Sist oppdatert:
Jonas Gahr Støre sier Ap er mot å utvide etterlønnen for stortingsrepresentanter. Men sier samtidig at han ville stemt for.

YOUNGSTORGET (Nettavisen): Ap-leder Jonas Gahr Støre oppsummerte siste halvår på Luciadagen.

Der fikk han også spørsmål om representantenes etterlønn.

Les også: Stavrum: Pinlig!

Et flertall på Stortinget sørget mandag for at eks-stortingsrepresentanter nå kan få inntil 24 måneders etterlønn om de ikke får seg ny jobb, skriver VG.

- Presidentskapet gjør disse vurderingene. Fra Aps side ser vi ingen grunn til å endre på hovedprinsippet i etterlønnsordningen, presiserer Støre.

- Jeg merker meg noe av kritikken i det som er skrevet dagen derpå, og vil presisere at vi ikke ønsker å endre på dette prinsippet om at når politikerne er ferdige på Stortinget må vi også finne arbeid på samme måte som folk flest, og å gå på Nav hvis det er nødvendig, sier han.

- Ville du stemt for å utvide etterlønnsordningen, hvis du hadde vært til stede i Stortinget mandag?

- Ja, det ville jeg, men det kan være nødvendig å gå en runde til med presidentkapet som arbeidsgiver hvis dette fører til vesentlige endringer, sier Støre til Nettavisen.

Ap-lederen gjentar nok en gang at:

- Vi er imot utvidelse av etterlønnsregimet, men det kan være rimelig i enkelte tilfeller.

- Ytterst få tilfeller

- Hvorfor skal noen politikere bruke to år på å få seg en ny jobb?

- Dette kan gjelde noen ytterst få tilfeller, hvor det ikke er mulig å gå tilbake til jobben før de ble valgt inn på Stortinget, sier Støre.

Disse synspunktene fra Støre ga forvirring i salen.

- Dette er jo en utvidelse, Støre?

- Jeg skal forsikre meg om at det ikke blir det. Jeg oppfatter at det er laget for særskilte tilfeller. Det synes jeg er rimelig, sier Ap-lederen.

Les også: Stortinget vedtok ett års ekstra etterlønn til representantene

Høyre, SV og MDG stemte mot

24 måneder er ett år lengre enn dagens ordning. Stortingsrepresentanter mottar cirka 900.000 kroner per år.

Vedtaket ble avgjort med 66 mot 33 stemmer – Høyre, SV og MDG stemte imot.

Støre.jpg

- Jeg synes ikke det går an at dette huset som vedtar regler som gjelder for alle andre, skal ha regler som er annerledes for oss enn for dem, sa Karin Andersen (SV) fra Stortingets talerstol.

Både Frp og Ap tilhørte flertallet som nå sørget for utvidelsen.

- Ordningen er ment å være en snever unntaksregel. Det er ment treffe representanter som vil ha store problemer med å komme seg tilbake til arbeidslivet, sa Kenneth Svendsen

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere