NA24.no

Full forvirring om strippeklubb

(Finansavisen)
Sist oppdatert:
Krever beklagelse for denne forsiden.

Fredag har Finansavisen et oppslag på forsiden med tittelen: «Krever overtid for besøk på strippeklubb». 

Advokat Kari Andersen, som representerer Sondre Vevstad, krever en beklagelse av Finansavisen.

I tillegg til en beklagelse krever hun også å få nedenstående innlegg på trykk:

Finansavisen og etikken
«Finansavisen hadde i går et rettsreferat og en førsteside basert på dette referatet. Finansavisen fremstilling er et alvorlig brudd på god presseskikk.

På førstesiden ble det fremsatt alvorlige og omdømmeskadelige beskyldninger, aldeles uten rot i virkeligheten, mot vår klient Sondre Vevstad. Han er for tiden i rettslig strid med sin tidligere arbeidsgiver Carnegie. I retten torsdag ble det fremsatt en flåsete påstand fra motparten om at Vevstad under en jobbreise til Las Vegas blant annet skulle ha benyttet tiden til å gå på strippeklubb. Påstanden var udokumentert fra motpartens side, og motpartens representant Petter Hagen måtte i retten innrømme at dette var en påstand han ikke hadde dekning for, og som han ikke hadde grunn til å tro medførte riktighet.

Finansavisen valgte å «vinkle» på påstanden , uten å ta med at den faktisk ble dementert i rettssalen. Det er i seg selv et brudd på god presseskikk. Det er et grunnleggende prinsipp i all rettsjournalistikk at alle relevante forhold balansert skal tas med til lesernes opplysning.

Langt verre for vår klient er det at Finansavisen, fullstendig uten reservasjoner, ikke bare har gjengitt påstanden, men i tillegg fremstiller det som om påstandens innhold er dokumentert. Dette er egnet til å skade vår klients omdømme og troverdighet, og er uten grunnlag i virkelighetens verden.

Vi har bedt Finansavisen rette sin feil og beklage den i dagens avis. I tillegg ønsker vi på vegne av vår klient ytterligere å understreke falskheten i Finansavisens fremstilling gjennom dette innlegget.»

Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund DA v/advokat Kari Bergeius Andersen.

Carnegies prosessfullmektig, advokat Nicolay Skarning i Kvale, reagerer på advokat Andersens innlegg, og ønsker følgende publisert:

«Advokat Andersens innlegg er ikke korrekt. Carnegie AS har aldri beskyldt Sondre Vevstad for å gå på strippeklubb. Et vitne i retten hevdet imidlertid at Vevstad hadde gjort dette i Las Vegas og samtidig krevd overtidsbetaling. Et bilde med lettkledde damer ble vist frem, men bildet var ikke fra en strippeklubb men visstnok fra et kundearrangement. Vitnet hadde tatt feil. Vitnet rettet deretter opp opplysningen i sin forklaring. Det er imidlertid korrekt at megleren har krevd 8 timer overtid for hver dag i Las Vegas og det er totalt krevd inntil 700.000 kr. i overtidsbetaling. Kravet er avvist som grunnløst og uforståelig fra Carnegies side. Dom er ventet om ca. 3 uker.»

Avpublisert
Finansavisen vil beklage unøyaktigheter.

- Vi klargjør saken og beklager det som var unøyaktig, opplyser redaktør Steinar Grini til Nettavisen.

- Anbefaler å lese avisen i morgen, svarer Trygve Hegnar til Nettavisen på spørsmål om Finansavisen vil beklage. 

Nettavisen siterte Finansavisens sak.

Kari Andersen ber «Nettavisen øyeblikkelig avpublisere saken, fordi den videreformidler åpenbart feilaktige og skadelige påstander mot min klient». Nettavisen har avpublisert artikkelen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere