Fredag meldte flere medier at selskapet Top-Toy, som eier leketøyskjedene Toys R Us og BR-leker, var erklært konkurs, og at over 300 norske butikkansatte ville miste jobbene sine.

Har du tips om saken? Ring Nettavisens tipstelefon på 02060!

Les også: Leketøysgiganten Top-Toy erklært konkurs

Lørdag kommer imidlertid kontrabeskjeden om at de norske butikkene ikke er rammet av konkursen.

- Norske butikker ikke rammet

«Hei alle sammen. Toys R Us/BR Leker i Sverige og Danmark går i konkurs nå men Toys R Us/BR Leker Norge er for tilfellet IKKE inkludert i konkursen. Som det ser ut nå så skal vi fortsette som normalt», skriver de to leketøyskjedene i ulike Facebook-kommentarer på lørdag, som svar til kunder som lurte på om de norske butikkene ville stenges.

Å få meldingen bekreftet fra Top-Toy er imidlertid lettere sagt enn gjort.

Bakgrunn: Over 300 norske arbeidsplasser i leketøysbutikker står i fare

Nettavisen har gjennom lørdagen forsøkt å komme i kontakt med Top-Toys talsperson i Norden, Lars Bo Kirk, uten å få svar. Heller ikke Top-Toys danske pressetelefon er blitt besvart, og Nettavisen har også forsøkt å kontakte medieavdelingen via e-post, også der uten å lykkes.

Ulike butikksjefer for de norske butikkene forteller til Nettavisen sier at de ikke har lov til å uttale seg om konkursen, og henviser til den danske pressetelefonen.

Inntil videre holder de norske butikkene åpne.

Rammet flere steder i verden

I en pressemelding på Top-Toys nettsider publisert på fredag fortalte selskapet at leketøyskjedene BR og Toys 'R' Us sine nordiske avdelinger var erklært konkurs.

I en senere pressemelding samme dag sto det å lese at Top-Toy A/S var blitt erklært konkurs i Danmark, Sverige og Finland. De norske butikkene ble der ikke omtalt.

Ifølge selskapet er bakgrunnen for Top-Toys alvorlige situasjon økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn.

Top-Toys virksomhet i Norge, som består av butikkene Toys R Us og BR-leker, hadde i starten av 2017 over 330 ansatte.

I USA og flere andre steder i verden har Toys R US stengt eller solgt alle sine butikker. I USA har opp mot 33.000 jobber blitt rammet.