NA24.no

Full fres i nyttårsfesten

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Feståpningen på 2009 fortsetter. Ikke siden 2004 har investorene i Asia hatt slike børsdager.

For åttende dag på rad stiger børsene i Asia. Dette er den lengste uavbrutte perioden med oppgang siden 2004, og kommer etter at investorene har fått fornyet optimisme.

NA24 - din næringslivsavis

Morgan Stanleys Asia-indeks stiger 1,3 prosent, og ligger dermed an til å havne på det høyeste nivået siden begynnelsen av november. Indeksen falt med hele 43 prosent i fjor, men har begynt det nye året på en særdeles god måte.

- Dette året vil bli mye, mye bedre enn 2008. I det minste vil det ikke være preget av de samme sjokkene, sier Liu Yang i Atlantis Investment Management til Bloomberg.

- Der hvor myndighetene setter sine penger følger investorene etter, legger hun til.

Nikkei-indeksen i Japan stiger 2,1 prosent til 9.043,12, noe som er det høyeste nivået siden 10. november og er den beste starten på et nytt børsår siden 2002.

Nintendo er blant vinnerne i det asiatiske markedet mandag. Selskapet stiger over fem prosent etter at det har kommet flere signaler om betydelige skattekutt i USA. Dette er gode nyheter for elektronikkselskapet, som får omtrent 40 prosent av sitt salg i nettopp USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere