Full granskning av Troms Kraft

Foto: (Scanpix)

Tromsø-politikerne vil ha fakta på bordet om PR-kontrakten, senterpartistøtten og det politiske samrøret.

20.09.10 22:15

Mandag bestemte formannskapet i Tromsø Kommune at det skal bli igangsatt en egen granskning av forholdene rundt Troms Kraft og forholdet til enkelte lokalpolitikere. Denne granskningen kommer i tillegg til Troms Krafts egen revisorgjennomgang.

- Vi tar affære, og gir bedriftsforsamlingen i Troms Kraft alle de verktøyene de trenger, sier Venstres Jonas Stein Eilertsen til NA24.

Eilertsen kom fra formannskapsmøtet mandag kveld, og melder om et enstemmig vedtak for granskningen.

To saker som granskes
Det er to saker som skal granskes av utvalget kommunen har nedsatt. Det ene er forholdene rundt partistøtten fra selskapet til Senterpartiet på 200.000 kroner. Støtten var i utgangspunktet til en rapport om fornybare energi, men har senere vist seg å være en ren partistøtte til regjeringspartiet.

I tillegg til dette vil forholdene rundt Troms Krafts leie av PR-byrået First House, for å få gjennomført en eiermelding i kommunestyret. Troms Krafts ledelse har ambisjoner om å legge hele kraftsektoren i Nord-Norge under seg, og trenger derfor en åpning for eksterne eiere. Da deler av Arbeiderpartiet var i ferd med å snu i synet på de eksterne eierne, ble altså First House og tidligere Ap-topp Jan-Erik Larsen hyret inn i det som ble kalt "Operasjon Troms"

Ville ha infojobb
Det er iTromso.no som har avslørt mye av det politiske samrøret som har kommet frem i Troms Kraft-saken. Mandag avsløres også at ordfører Arild Hausberg ble tilbudt retrettjobb i Troms Krafts avdeling for informasjon og samfunnskontakt. Les mer her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag