*Nettavisen* Økonomi.

Full jobb-fres

Det koker i det norske arbeidsmarkedet.

24.11.06 10:36

Fra juni til september steg antall sysselsatte med 23.000. Det viser Arbeidskraftundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå.

NA24 - din næringslivsavis

Antall arbeidsledige gikk ned med 8.000 fra juni til september.

3,3 prosent
80.000 personer var uten jobb i september, og utgjorde dermed 3,3 prosent av arbeidsstyrken. Det var i tråd med forventningene. Nedgangen i den sesongjusterte arbeidsledigheten fra juni, hvor ledigheten var 3,6 prosent, til september, følger utviklingen siden sommeren 2005, viser tallene.

Det siste bunnivået var i begynnelsen av 1999. Da var den sesongjusterte arbeidsledigheten 2,8 prosent.

I tråd med forventningene
På forhånd ventet økonomene i markedet at denne raten skulle bli liggende flat på 3,3 prosent, med den begrunnelse at det er vanskelig å redusere ledigheten mer nå.

- Vi satser på at arbeidsstyrken vokser litt, men mindre enn sysselsettinga, slik at ledighetsraten faller fra 3,3 prosent til 3,2 prosent, skrev sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken i sin morgenrapport fredag.

- Sysselsettinga har steget sterkt i det siste, og vi venter at dette vil fortsette, men satser på litt mindre oppgang enn sist, det vil si 4.000 ansatte mot 8.000 sist. De siste månedene har sysselsettinga først og fremst økt blant deltidsansatte, idet antall ukeverk har flatet ut og til dels falt, skrev Mork.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.