NA24.no

Full jubel etter Spetalen-raid

(VG)
Sist oppdatert:
Spetalen-brødrene sender aksje til himmels.

På Oslo Børs stiger Sevan med hele 19,18 prosent til 17,4 kroner.

Her kan du følge Sevan på Oslo Børs!

Så langt i år har selskapet sust opp hele 110 prosent, noe som gjør at markedsverdien på selskapet nå er på vel 550 millioner kroner.

Spetalen-effekten
Spetalen-brødrene har hamstret Sevan-aksjer den siste tiden. Sevan er opp over 25 prosent i morgentimene tirsdag.

Det er Finansavisen som skriver i dag at brødrene Øystein og Eigil Spetalen har storkjøpt Sevan-aksjer den siste tiden.

Øystein Stray Spetalen skal ha kjøpt én million aksjer til en verdi av 15 millioner kroner, mens lillebror Eigil har kjøpt 450.000 aksjer til en verdi av sju millioner kroner.

Det har altså ført til en stor oppgang på børsen.

- Sevan er godt posisjonert
På tirsdag gjorde omtalte også investeringsbanken Carnegie Sevan-aksjen som en anbefalt aksje. Årsaken til det er blant annet restruktureringen av selskapet.

- Restruktureringen av Sevan Marine har adressert viktige problemer med «gamle» Sevan Marine. Med sin netto kontantbeholdning på omtrent 120 millioner kroner og den fornyede toppledelsen, tror vi at Sevan Marine nå er godt posisjonert til å utnytte og tjene på sin unike teknologi, sier analytiker Frederik Lunde i en melding.

Analytikeren nevner også Statoils store funn i Barentshavet som en bidragsfaktor til at utsiktene ser gode ut for Sevan.

Småsparernes favoritt
Nordnet har sammenstilt alle private aksjetransaksjoner via Nordnet, NetFonds, Saxo-Privatbank og Skandiabanken i 2011 og basert på dette sammenstilt en liste over de mest populære aksjene å kjøpe og selge i 2011.

Her kommer det fram at Sevan troner på tredjeplass over de mest nettokjøpte aksjene i fjor, kun slått av cruisekjempen Royal Caribbean Cruises og John Fredriksens sjømatkjempe Marine Harvest.

- Privatpersoner i aksjemarkedet har kjøpt tapere og solgt vinnere i 2011, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank, i en melding.

- Alle aksjene på listen over de mest nettokjøpte falt mer enn hovedindeksen i 2011. I snitt har aksjekursene blant de mest kjøpte aksjene falt 43,3 prosent i fjor, sier Skar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere