NA24.no

Full jubel på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Rentekutt i USA og sterke resultater fra amerikanske meglerhus er godt nytt for investorene.

Et realt aksjerally på Wall Street ble fulgt opp av solid børsoppgang i Asia. Dette er igjen med på å sende de europeiske aksjemarkedene oppover.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo Børs deltar i jubelen og hovedindeksen stiger 1,54 prosent til 404,05 poeng onsdag morgen.

Oppgangen kommer etter at den amerianske sentralbanken kuttet renten med 0,75 prosentpoeng. Dermed ligger styringsrenten på 2,25 prosent i USA. I forkant av renteavgjørelsen tirsdag kveld hadde markedet i stor grad priset inn et kutt på 1 prosentpoeng. Skuffelsen over at det ble et noe mindre kutt var ikke nok til å temme optimistene. Vel så viktig var det at sentralbanken satte med interbankrenten med 75 basispunkter. Dermed har de redusert spreaden ytterligere i kredittmarkedet, og dette er et tiltak for ytterligere å bedre likviditeten i markedet. På to dager er interbankrenten kuttet med et helt prosentpoeng.

- Vi mener det fremover blir viktig å stimulere finansmarkedene. Man kan derfor vente seg ytterligere tiltak for å øke likviditeten i markedet, og i tillegg tror vi på ytterligere kutt. Etter møtet sa President Bush at myndighetene vil hjelpe den haltende økonomien mer om nødvendig, skriver DnB Nor Markets i sin valutakommentar onsdag morgen.

Meglerhusene Lehman Brothers og Goldman Sachs la tirsdag frem resultater som endte bedre enn markedsforventningene. Selv om det ble en resultatnedgang viser begge at det er fullt mulig å tjene penger i et råttent marked. Det blir tatt godt i mot i aksjemarkedet.

StatoilHydro stiger 0,93 prosent til 152,40 kroner. Oljeprisen faller noe tilbake onsdag morgen, men maikontraktene på nordsjøolje holder seg rett over 105 dollar fatet. Dollaren styrket seg noe etter rentekuttet tirsdag, siden det var ventet at det ville komme et større rentekutt fra den amerikanske sentralbanken.

DnB Nor stiger 2,36 prosent til 78,10 kroner. Oppturen kommer etter at hele sektoren fikk seg et skikkelig løft i USA og Asia. Europeiske banker stiger også markert.

Solenergiselskapet REC er opp 2,36 prosent til 130 kroner, og følges av Yara som løftes 1,54 prosent til 296 kroner.

Oljemyggen CanArgo faller 5,76 prosent til 1,80 kroner etter at revisor har bemerket at selskapet ikke har nok penger til full drift gjennom hele 2008. Dette har tidligere vært kjent i markedet, som frykter at det kommer nok en emisjon fra oljeselskapet.

Handelen på Oslo Børs stenger tidligere enn normalt onsdag. Siden det er påske stenger handelen klokken 13.10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere