NA24.no

Full økonomisk oppvask

Sist oppdatert:
Evangeliesenteret ønsker full økonomisk gjennomgang av stiftelsen etter tirsdagens krisemøte.

- Lise Karlsen ble også utpekt som den eneste med talerrett i saken - og bare hun - etter oppslagene i Dagens Næringsliv, sier styreformann Maria Aldersjøen i Stiftelsen Pinsevennenes Evangeliesenter til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag holdt Pinsevennenes Evangeliesenter hastemøte etter at avisen Dagens Næringsliv viet den kristne stiftelsen ni sider med tittelen «Penger i bøtter & Spann».

Avisen setter søkelyset på statlige millionoverføringer og gavmilde KrF-politikere som har gjort det kristne Evangeliesentret til landets største private aktør innen rusomsorgen i Norge.

Lise Karlsen skal ifølge oppslaget ha skaffet seg en rekke private fordeler på stiftelsens bekostning.

Tre timer
Krisemøte varte i knappe tre timer forteller styreformann Aldersjøen til NA24.

- Daglig leder Lise Karlsen har styrets full støtte i denne saken, sier hun.

Styret vedtok – på Karlsens forslag – en økonomisk oppvask for å avdekke alle forhold ved den kristne stiftelsens økonomiske praksis og disposisjoner.

«Selv om vi regnet med det, var det godt å registrere at styret i likhet med revisor og Innsamlingskontrollen har tillit til oss som har ansvaret for driften av Evangeliesenteret», heter det i en pressemelding signert Lise Karlsen.

Hun har ikke vært tilgjengelig for NA24 og har ikke respondert på noen av mange hendvendelser.

Mandat
Styreleder Maria Aldersjøen har fått mandat til å finne en ekstern og uhildet leder for Evangeliesenterets eget granskningsutvalg og avlevering av rapport innen 1.mars.

I tillegg til den interne granskingen vil ledelsen i Evangeliesenteret avtale møter med Sosial- og helsedirektoratet for å redegjøre for saken og hvilke tiltak og prosesser som iverksettes.

«Dersom andre relevante instanser ønsker innsyn i Evangeliesenterets økonomiske disposisjoner og regnskap, vil man medvirke til full åpenhet om et hvert forhold som kan bidra til avklaring», heter det i meldingen.

Det heter videre at hvis granskningen skulle avdekke mangelfull kontrollrutiner, uklare retningslinjer eller annet stiller styret de nødvendige tiltak velkommen.

Ordlyden
Styret har laget et skriftlig mandat og lyder som følger:

«Det nedsettes et granskningsutvalg med ekstern leder som har følgende mandat. Alle sider ved Evangeliesenterets økonomiske praksis og økonomiske disposisjoner skal granskes og etterprøves. Også påstått tvilsom praksis fra tidligere år som er eller blir gjort kjent for granskningsutvalget skal granskes. Styreleder får i oppdrag å finne kompetent, uhildet ekstern person til å lede arbeidet samt å sette sammen granskningsutvalget for øvrig. Rapporten skal offentliggjøres og stilles til disposisjon for andre myndigheter som rettmessig ber om innsyn i Evangeliesenterets økonomi. Styret står som bestiller av granskingsrapporten og skal ha denne i hende senest 1. mars 2007», og er signert daglig leder, den påståtte enerådende sjefen for Evangeliesenteret, ifølge DN, Lise Karlsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere