Full krangel om norsk klubbhus i Spania

Arne Tollefsen har fått en takst på klubbhuset som er langt lavere enn oppgitt.

Arne Tollefsen har fått en takst på klubbhuset som er langt lavere enn oppgitt. Foto: Privat

- Dette er en kjempeskandale.

02.12.14 13:40

Den Norske Klubben Costa Blanca i Spania har rundt tusen nordmenn på medlemslisten. En av disse er Arne Tollefsen og han er i konflikt med klubben. En konflikt som har vært omtalt av flere lokale medier og Spanias største avis El Pais.

Sentrum for konflikten skyldes at Arne Tollefsen har påpekt to ting han mener er feil med det nye klubbhuset.

- De har oppgitt en pris som er altfor høy, og de eier heller ikke tomten bygget står på. Det tilhører kommunen og de har kun en leieavtale. Dette har ikke medlemmene blitt informert om, sier Tollefsen til Nettavisen.

Han har sørget for å få utført en ekstern takst av bygget, som har kommet frem til at verdien er cirka 300.000 euro, vel 2,6 millioner kroner, lavere enn oppgitte 856.041 euro.

Klubbhuset til Den Norske Klubben Costa Blanca er i vinden. Foto: Privat

Han har selv anmeldt ordføreren i Alfaz del Pi og styret i Den Norske Klubben Costa Blanca.

- Det er ikke noen automatisk fornyelse av avtalen. Det er opp til kommunen selv å avgjøre dette, viser offentlige dokumenter jeg har fått tak i. De viser også at det i utgangspunktet var en gratis tomt. Det er en kjempeskandale, sier Tollefsen.

- Beste alternativ
I forrige uke inviterte klubbens styre til et informasjonsmøte.

Der hevdet styreleder Bjørg Svedbergh at løsningen som ble valgt var det billigste alternativet og at den ga klubben flere kvadratmeter, ifølge Spaniaposten

- Fra avgjørelsen ble tatt om å bygge på kommunens tomt har det vært helt klart at kommunen tilbød en konsesjonsavtale som alle medlemmene har blitt informert om fra tidlig i prosessen og gjennom hele byggeperioden. Konsesjonsavtalen vi har inngått med kommunen er for 25 år av gangen med rett til fornyelse. Den norske skole Costa Blanca inngikk samme avtale for 32 år siden og det samme har også kirken Sant Olav i Albir gjort, sier Svedbergh ifølge avisen.

- Vi hadde ni alternativer på anbud, gikk videre med tre og generalforsamlingen valgte det vi har nå. Dette er en frivillig organisasjon og alt er transparent og gjennomsiktig, sier Svedbergh til Nettavisen.

- Bryter vedtektene
I tillegg sa Svedbergh at klubben vil utforme en anmeldelse mot Tollefsen, TV-stasjonen 7DiasAlfaz og en arkitekt.

Den lokale TV-stasjonen omtalte at det var betalt 300.000 euro for mye for klubbhuset, noe Svedbergh avviste som at ikke hadde rot i virkeligheten, ifølge Vikingposten.

- Vi har ingenting å skjule, sier Svedbergh.

På informasjonsmøtet i forrige uke ble det også kjent at Tollefsen vil bli suspendert fra klubben til saken er ferdigbehandlet.

- De har ikke lov til å ekskludere meg. Det bryter mot klubbens vedtekter. Ved konflikt i klubben skal det tas opp sivilrettslig, sier en kamplysten Tollefsen.

Den Norske Klubben har ikke svart på Nettavisens henvendelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.