NA24.no

Full krasj i minibanken

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Store deler av de norske nettbankene og minibankene var ute av drift.

Datadriftsleverandøren EDB drifter store deler av bank-Norge. Onsdag hadde driftsleverandøren store problemer med sitt nettverk, noe som førte til at nettbankene og minibankene var nede.

- Vi var nede mellom klokken 10.30 og klokken 12. Etter 12 har i all hovedsak tjenestene våre vært oppe, sier informasjonssjef Torgeir Kristiansen til NA24.

Linjene nede
Det var trafikken i nettverket mellom bankene og EDBs datamaskiner som stoppet opp onsdag.

- Vi har identifisert feilen, selv om jeg ikke kan gå inn på det spesifikke problemet nå. Fokuset vårt har vært å få dette opp, sier Kristiansen.

Og han legger til:

- Vi beklager dette sterkt overfor våre kunder og kundene deres igjen.

Nettverksproblemene førte også til at de bankansatte ikke fikk utført sine oppgaver.

«For brukere merkes dette i første rekke ved at elektroniske tjenester som nettbank, telefonbank og annet ikke er tilgjengelig. Flere av våre kunder har heller ikke tilgang til sine administrative systemer. Det betyr at e-post og andre verktøy ikke er operative, noe som igjen kan påvirke kundebehandling hos våre kunder», skriver EDB på sine egne sider.

Utbedrer problemet
EDB jobbet onsdag på spreng med kartlegging av problemet. På ettermiddagen skal systemene igjen ha blitt stabile, får NA24 opplyst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere