*Nettavisen* Økonomi.

Full krig i Likud

Utenriksminister Silvan Shalom og tre andre Likud-ministre trekker seg fra Sharon-regjeringen, men retter samtidig hard kritikk mot Likud-leder Beyamin Netanyahu.

12.01.06 12:00

De fire ministrene ble torsdag enige om å følge oppfordringen fra Benyamin Netanyahu om at de trekker seg fra regjeringen. Men tre av opprørerne blir sittende i regjeringen fram til søndag, melder Reuters.

Dermed trosser de ordren fra Netanyahu om å gå ut av regjeringen innen torsdag. Netanyahu ønsket å trekke Likud fra regjeringen for å kunne stå fritt før valget i Israel 28. mars.

Ifølge en kilde nær de fire ministrene mener utenriksminister Silvan Shalom at det er feil å gå ut av regjeringen, og at det vil svekke Likud foran valget. Shalom og de tre andre ministrene er også svært misfornøyde med at Netanyahu ikke kontaktet noen av dem før han kunngjorde at Likud skulle ut av regjeringen.

- Netanyahu kan ikke herse med oss på denne måten. Likud-statsråder er ikke ansatt av partiformannen, og kan ikke beordres på denne måten, sier Shalom-rådgiveren Alon Ro'i til israelsk radio torsdag.

I tillegg til utenriksminister Silvan Shalom, valgte utdanningsminister Limor Livnat og helseminister Dan Naveh å vente til søndag med å levere sine avskjedssøknader, mens landbruksminister Yisrael Katz går av torsdag.

- Netanyahu har mistet forstanden. Han har gått tilbake til intrigemakeriet som kjennetegnet han tidligere, sier en annen kilde nær de avtroppende ministrene ifølge Jerusalem Post.

Torsdag stemmer Likuds sentralkomité over hvilke kandidater partiet skal ha før valget til nasjonalforsamlingen Knesset. Resultatet av avstemningen er ventet torsdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.