Full krig i SV

Olav Gunnar Ballo slakter nestleder Audun Lysbakken.

18.03.09 10:03

Stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo går til frontalangrep mot nestleder Audun Lysbakken, som av mange regnes som kronprins i regjeringspartiet.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg får tilbakemeldinger om at folk oppfatter SV som et bedrevitersk parti. Man debatterer ting som er fjernt fra folk flest, som ikke berører deres hverdag. Dette er en svært alvorlig kritikk, som vi er nødt til å ta på alvor. Oppslutningen om partiet har gått ned gjennom to påfølgende valg, men uten at jeg synes at vi tar befolkningens tilbakemelding på alvor i skikkelig grad, sier Ballo.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det er i VG Ballo dundrer løs mot sin egen nestleder, og har følgende forklaring på SVs tilbakegang på meningsmålingene:

- Det kan være flere årsaker, men den viktigste mener jeg er at SV av for mange oppfattes som elitistisk, kvasiintellektuelt, bedrevitersk og politisk snobbete. For meg blir Audun Lysbakken en eksponent for denne uheldige siden ved SV. Han ble ikke gjenvalgt fra Hordaland i denne perioden. Vi har bare rundt fire prosent i hans hjemfylke, mens tidligere nestleder Inge Ryan har hatt 30 prosents oppslutning, sier Ballo til VG.

Lysbakken ville ikke kommentere saken.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.